Mitől lehet mágikus egy strandlepedő? Hogyan és hol használható, megéri-e az árát, vagy egyáltalán, teszi-e a dolgát? Tesztünkben minden kérdésre választ adunk!


Ki ne ismerné azt a bosszantó érzést, amikor a tengerből kilábalva, fáradtan a strandlepedőre dől, de az innen-onnan rászóródott homokszemcsék szúrni, dörzsölni kezdik, ellehetetlenítve a zavartalan napozást? Erre a problémára kerestek megoldást a mágikus strandlepedő megálmodói. Hogyan is néz ki a termék? A csomagban egy vékony, szintetikus anyagú, körülbelül 150x200 cm nagyságú törülközőt találunk; a textil súlyára nem lehet panaszunk, egy rendes törülközőhöz képest (pláne ekkora méretben) valóban pillekönnyű. Színe remekül illik a tengerhez, ki is vittük hát magunkkal a partra, hogy mágikus tulajdonságait próbára tegyük. A konstrukció lényege lenne, hogy a speciális kétrétegű anyag a felszínére került homokszemeket átereszti, így ha rászóródik, vagy alulról átüt rajta a homok, az apró réseken azonnal el is szivárog.

 

Mágikus strandlepedő

 

Mágikus strandlepedő
A legnagyobb reményekkel terítettük le a strandlepedőt, miután meggyőződtünk róla, hogy a két rétegű konstrukció mindkét oldala egyforma. Sarkaira négy fémkarikát varrtak, ezek talán a lepedő rögzítésére szolgálnak - feltéve, hogy hoztunk magunkkal sátorvasat, amivel a talajba üthetjük. Kezdésképp néhány marék homokot szórtunk a textil felszínére, melyek varázsütésre el is szivárogtak az anyag résein keresztül. A dolog szépséghibája, hogy amint ráfekszünk, a homok nyomban vissza is szivárog. Ez valójában természetes érzést kölcsönöz a homokos fövenyen, és semmilyen zavaró hatása nincs, ha ruhában, vagy száraz bőrrel ücsörgünk a lepedőn. Egyedül akkor érezni hátrányát a klasszikus strandtörülközőhöz képest, amikor a tengerből kimászva vetjük rá magunkat - ekkor ugyanis a vizes bőr minden átszivárgó homokot magára szed.

 

Mágikus strandlepedő
A dilemma azon dől el, kinek mire érzékeny a bőre, mennyire találja zavarónak a rátapadó homokot. A nap általában gyorsan szárít, így az apró szemcsék hamar leperegnek, vagy akár egy törülköző segítségével is megszabadulhatunk tőlük - bár kérdés, ki hurcol magával két textíliát. A csodalepedő mindenesetre nem jelent nagy súlytöbbletet. Kipróbáltuk egyébként a konstrukciót kavicsos, sóderes felületen is: itt már a homoktól nem kellett tartani, hibátlanul vizsgázott.


Mágikus strandlepedő

 

A nagyméretű, könnyű, egyszerűen tisztítható és vízlepergető textília jó alternatívája lehet a hagyományos, vastag törülközőknek, ha családilag szeretnénk letelepedni, ücsörögni, napozni egyet a parton. Kérdés, megér-e ez számunkra 6000 Ft-ot. Ha igen, a strandlepedő ide kattintva megrendelhető!

 

JBL Charge 3 - vidd magaddal a zenét!
JBL Charge 3 - vidd magaddal a zenét!
Olvass tovább
Solar Charger - nincs többé lemerült mobil
Solar Charger - nincs többé lemerült mobil
Olvass tovább
Lazy Bag, minden idők mobilágya
Lazy Bag, minden idők mobilágya
Olvass tovább