Tesztrovatunkban ezúttal egy nagy népszerűségnek örvendő hangrendszer, a JBL Charge legfrissebb, 3-as számmal jelölt modelljét tettük próbára. Előre megsúgjuk: az eredményekkel nagyon is elégedettek vagyunk, de hogy mitől válik igazán értékes útitárssá a kütyü? Cikkünkből kiderül.

A Charge 3 legfontosabb tulajdonsága a mobilitás: a kisebb termosz méretű, 800 gramm súlyú hangfal elfér bármelyik hátizsákban, sőt egy női válltáska tulajdonosát sem terheli meg túlzott mértékben. Hová érdemes magunkkal vinni? Kis túlzással állítjuk, mindenhova. Nem csak azért, mert a zene bármilyen helyzetet képes feldobni, hanem mert a Charge 3 bírja is a strapát: ugyan a masszív test hivatalosan nem ütésálló, a víz ellen teljes védelmet kapott - a gyártó leírása szerint mintegy 30 percet bír 1 méterrel a vízfelszín alatt. Ez persze nem azt jelenti, hogy búvárkodáshoz ajánlott, de nem kell megijednünk, ha hangfalunk belepottyan a medencébe, vagy elered odakint az eső. Ugyan medencébe nem dobtuk a teszt kedvéért, de a ráfolyó vizet valóban hibátlanul lepergeti a fémes felület.

 

JBL Charge 3
A légmentesen záródó fedél alatt egy 3,5mm-es Jack bemenetet, micro USB aljzatot és USB portot találunk. Előbbi a kábeles csatlakoztatásra szolgál, de számunkra ez feleslegesnek bizonyult: kütyünk kényelmét éppen a Bluetooth-os csatlakozás adja. Telefonnal, számítógéppel egyaránt párosítható az eszköz, mely az egyszeri csatlakozást követően legközelebb már automatikusan “rááll” a hálózatra - igaz, az első alkalom nekünk némi bajlódást jelentett, de azóta gördülékenyen működik. Szuper funkció, hogy egyidejűleg akár 3 készülék is csatlakozhat a hangfalhoz, de ami még jobb: merülő telefonunkat is tölthetjük a micro USB aljzatról, megelőzve, hogy a legváratlanabb pillanatban maradjunk zene nélkül.


JBL Charge 3

 

És mit mondhatunk a hangzásról? A Charge 3 kompakt méreteihez képest abszolút kielégítő, sőt, meglepő hangerőt - és ami legalább ennyire fontos: hangminőséget - produkál: teszteltük átlagos szobában, tengerparton, kertben, pikniktakaró körül, kocsiban, stb., és elmondhatjuk, egy kisebb társaság elvárásainak minden tekintetben megfelel, sőt abszolút bulihatás érhető el vele. Mellette szól 20 órás üzemideje is, mely nem csak papíron él: próbáltuk, és tényleg bírja.

 JBL Charge 3

 

Elfogultnak tűnhetünk, de tesztünk óta nem tudunk elképzelni nyaralást, hétvégi kikapcsolódást, de magányos relaxációt vagy munkát se a kis Charge 3 nélkül. Bátran ajánljuk minden zenemániás rokonléleknek - egyedül az ára okozhat dilemmát, de teljesítménye függvényében csak azt tudjuk mondani: megéri félretenni rá.

 JBL Charge 3