Villach és Faaker See - A téli csodaország

Villach és Faaker See szemkápráztató vidéke bármely évszakban gyönyörű, de a téli hónapokban olyan, akár egy varázslatos mesevilág. Fedezd fel kincseit, amelyek havas hegycsúcsok koszorújában tündökölnek a gyakori téli napsütésben.

 

Elő a téli bakanccsal és a meleg pulóverekkel, sőt a sílécekkel is, hiszen Villach és Faaker See környéke izgalmas téli programokat kínál, túl a meghitt forralt borozgatásokon. Harapj bele a kristálytiszta, friss, téli levegőbe és élvezd a város és a környező táj romantikus összhangját, majd pihenj egy nagyot kényelmes, meleg szállásodon. A Grand Tours nem csak nyáron, télen is megbízható partnered ebben!

 

 

Minden út Karintiába vezet

 

Ausztria legdélebbi tartományában, a közkedvelt Karintiában klímájának köszönhetően sokkal többet süt a nap, mint a többi osztrák tartományban. Számtalan kisebb-nagyobb tó található itt, amelyeknek környezete nyáron mediterrán hangulatú. A tavak ilyenkor fürdőzésre is alkalmasak. A három legnagyobb mind közül a Wörther See, az Ossiacher See és a Millstätter See, melyek körül kempingek sokasága várja a turistákat. A hihetetlenül kék vizű tavakat magas hegységek ölelik körül, így Karintia bűbájos szorosokon és hágókon keresztül érhető el. Bármilyen irányból is közelítesz, minden út ide vezet!

 

Karintia lelke, Villach

 

Villach a karintiai tóvidéknek szinte a közepén fekszik. Ez a hangulatos település Karintia második legnagyobb városa Klagenfurt után. Meleg termálvizének gyógyhatása kétezer éve, már a római korban is ismert volt. A legrégebbi emberi nyomok, amelyeket Villach területén találtak egészen i.e. 3500-ig nyúlnak vissza. A történelmi múltban fontos kereskedelmi út haladt el itt, amely Rómába vezetett. Gondoltad volna, hogy az itt álló hidat egy oklevél már 878-ban is említette? Látnivalói a mai napig elbűvölőek. Járd körbe a Fő teret, látogass el a Plébánia templomba és az Alpesi Kertbe! Merülj el a régi korok hangulatában a Városi és a Közlekedési Múzeum kiállításainak köszönhetően, ha elfáradtál a túrázásban, kirándulásokban!

 

Villach

 

 

Faaker See és síszállás - Ház(ak) a tónál

 

A Faaker See 2,6 km hosszú, 1,7 km széles, 30 méter mély. A 2143 méter magas Mittagskogel lábánál fekszik, festői környezetben, amely vetekszik a nagy karintiai tavak szépségével. Ausztria egyik legdélebbi alpesi tavát kicsiny falvak, sétákra hívogató hatalmas erdők és téli sportolásra kiválóan alkalmas, magas hegyek ölelik körül, így az itt elhelyezkedő romantikus apartmanokban garantált lesz az unalomtól mentes nyugalom.

 

Faaker See

 

Az egykori Dorfhotel (ma már Naturel Hotel Dorf Seeleitn) apartmanjai közvetlenül a Faaker See partján - ahogyan a 360°-os képen is látható - , mindössze 9,5 km-re találhatók Villach városától. A következő szállások közül választhatsz, ha megragadott a táj mesés bája:

2-3 fős (A) apartman: kb. 35 m2 alapterületű, két légterű apartman.
3-4 fős (B) apartman: kb. 35 m2 alapterületű, két légterű apartman.
4-6 fős (C) apartman: kb. 55 m2 alapterületű, három légterű apartman.
6-8 fős (D) apartman: kb. 70-90 m2 alapterületű, kétszintes apartman.

 Naturel Hotel Dorf Seeleitn

 

 

Ezek a síszállások Egg am See-ben, 3 km-re találhatók az autópályától, így könnyen megközelíthetőek. Csoportoknak és baráti társaságoknak, családoknak egyaránt ajánljuk. Közel fekszik Gerlitzen (13 km) és Arnoldstein (15 km) síterepeihez, de nem csak az osztrák pályák, hanem Olaszország és Szlovénia is gyorsan elérhető innen.

 

 

A 21 épületben egyenként 4-4 rusztikusan berendezett apartmant kínálunk, amelyek jól felszerelt konyhával (kerámialapos tűzhely, vízforraló, mosogatógép, mikró) rendelkeznek. A nagy nappali kiválóan alkalmas arra, hogy síelés vagy túrázás után levezessétek a napot egy kis közös pihenéssel. Még főznötök sem szükséges, hiszen az önkiszolgáló étkezés az első emeleti étteremben történik, míg az alsó étterem este bárként, közösségi helyiségként üzemel, zenével, csocsóval.

 

Naturel Hotel Dorf Seeleitn

 

Síelj három országban - Izgalmas síterepek a közelben!

 

A síelés szerelmesei legalább annyira várják a téli zimankó kínálta lehetőségeket, mint a nyaralás élményeit.  Ebben a térségben pedig remek helyszínek garantálják az elégedett sóhajokat, és nem csak hüttékben megpihenve, hanem a változatos és biztonságos sípályákat szelve is.

Gerlitzen - Felvonó a tó partjáról!

 

A szinte mindig napsütötte Gerlitzen síparadicsom a varázslatos Ossiachi-tó fölé emelkedik, 1000 - 1911 m-es magasságban található. Hóbiztos síterep, amely kezdő és profi sízők számára is ideális, családbarát kialakítású.

 

Az összesen 60 km-nyi sípálya a 15 liftjével a következő felosztásban áll rendelkezésre:

 

Sítérkép Gerlitzen

 

  • kék pályák: 11.3 km
  • pirosak: 45.4 km
  • feketék: 3.3 km

 

A tó partjától egy négyfős, kabinos felvonó visz fel a nagy szakértelemmel karbantartott pályarendszerhez, ahol modern felvonók, széles, különböző nehézségi fokozatú pályák, valamint a legújabb hóágyú technológia garantálják a jó szórakozást. A különleges élményt nyújtó síelés novembertől áprilisig lehetséges. A snowboardosok is megtalálják itt számításaikat, hiszen a funpark rendelkezik félcsővel, sáncokkal, de van kicker és railslide is.

 

Dreilanderecke

 

A 8. és 9. jelzésű Klösterle pálya teljes hosszában több mint 5 km, és mivel a hegy északi oldalán fekszik, különösen hótartó. Az 5-ös és 7-es pálya mellett épült meg Karintia első nyolcüléses felvonója, amelyet kényelmes bőrülésekkel láttak el. Érdekesség, hogy a síliftek telítettsége, azaz a sorok mértéke a síterep honlapján nyomon követhető!

 

És van még egy szuper tippünk! Próbáld ki a Huaba Hüttét, amely a Klösterle pálya felső részén található. Hangulatos zenével, nagyon jó konyhával és karintiai finomságokkal várja az ide érkezőket.

A terep különlegessége, hogy rendelkezik snowboard parkkal, szánkópályával, 12 km sífutópályával, gyorsasági pályaszakasszal, új, éjszakai gyakorlólifttel és ingyenes síbuszt biztosít a tó körül. Még siklóernyőzhetsz is tandem repülésben remek oktatókkal!

 

Arnoldstein - Dreiländereck

 

Dreiländereck a Karintia déli részén fekvő sírégió (680 - 1600 méterig) és egyben az 1600 méteres hegycsúcs osztrák neve, magyarra fordítva annyit tesz mint “Három ország sarka”. Itt találkoznak ugyanis Olaszország, Szlovénia és Ausztria hegyei. Magyarok által ismert és közkedvelt családi sípályarendszer, ahol a pályák szélesek és jól átláthatóak, így kifejezetten ajánlottak iskolai csoportok számára is. Déli fekvésének köszönhetően, általában szép, napos időjárással örvendezteti meg az ide látogatókat.

 

Dreilandereck

 

Összesen 8 húzólift és egy ülő lift van itt, amelyekhez 17 km pálya tartozik a következő nehézségi fokozatokban:

 

  • kék pályák: 5,7 km
  • pirosak: 7,6 km
  • feketék: 3,7 km

A hóágyúzott pályák (kb. 28 hektár) hóbiztosak, zavartalan sízést biztosítanak egészen március végéig. A snowboardosok és szánkózók sem fognak csalódni, hiszen számukra egy half pipe illetve egy 8,4 km hosszú szánkópálya áll rendelkezésre.

Nagyon sokan dicsérik a csúcstól a völgyig levezető pályát, amelynek nagy előnye, hogy szinte az elejétől a végéig megfelelően széles, valamint kellemes kis beugrókkal tűzdelt.

A síelés után felfrissülésként a hegyi étteremben magyar nyelvű étlapból választhatsz harapnivalót, majd napozhatsz a teraszon, hogy erőt gyűjts a további síeléshez.

Az árak viszonylag mérsékeltek a nagy osztrák síarénákhoz képest, ráadásul megfelelő „nemzetközi” bérlet váltásával akár át is síelhetsz a szomszédos országok pályáira:

 

  • Tarvisio
  • Valbruna
  • Sella Nevea
  • Bovec Kranjska Gora


A gerlitzeni és arnoldsteini síbérletek árairól bővebben itt tájékozódhatsz.

 

Nézd meg, amit csak lehet! - Fakultatív programok

 

A Grand Tours télen is gondoskodik róla, hogy felejthetetlen legyen a pihenésed. Változatos programkínálatunk megkönnyíti a dolgodat, de akkor is segítünk, ha egyénileg vágnál neki a környék felfedezésének.

 

Csoportos kirándulások a Grand Tours-szal

 

Téli úti célunk nem csak szépsége miatt kiváló választás, hanem a vidék ezer arca miatt is. A térség előnyös elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy betekintést nyerj a környező országok miliőjébe is. Adunk néhány jó tippet ehhez!

 

Bőrkabát, pizza és panoráma - Bőrpiac - Tarvisio - Dobrach

 

Tégy velünk egy kirándulást a közeli, olasz Tarvisióba! Éld át a híres bőrpiac nyüzsgő hangulatát, ahol még mindig jó áron lehet vásárolni remek minőségű bőrárut, és sok más egyebet is.

 

Tarvisio

 

Kóstold meg az autentikus olasz pizzát és öblítsd le egy ínycsiklandó kávéval! A hófödte hegyekben is lesz alkalmad közelről gyönyörködni, hiszen a szállás felé tartva felmegyünk a Faaker See fölött magasodó, 1700 m-en fekvő Dobrach csúcsra - amennyiben az időjárás miatt járható lesz az út -, ahonnan páratlan panoráma tárul eléd.

 

Szabad este Villach-ban

 

Az autóbuszunk útvonala érinti a termálfürdőt és a városközpontot is, ahol igényed szerint szállhatsz le és töltheted az időt akár fürdőzéssel, könnyed sétával egybekötött forralt borozással. Fedezd fel a várost úgy, ahogyan te szeretnéd!

 

Villach

 

Therme BAd

 

Less be a felhők fölé! - Gerlitzen síparadicsom

 

Jártál már a felhők fölött? Ha nem hódolsz a téli sportoknak, a hangulatát azért élvezni fogod! Tarts velünk a közel 2000 méter magas Gerlitzen csúcsra, amelynek legmagasabb pontjára két felvonóval lehet feljutni. Itt szinte az év minden napján garantált a napsütés! Ha mégis fáznál, ne feledd, hogy a hideg ellen a legjobb orvosság beülni egy klasszikus hüttébe – ahogyan a sízők is teszik –, meginni egy forralt bort, vagy megkóstolni az isteni almásrétest vagy a kaisersmarnit (császármorzsát). A felvonózás után az élményeket gyalogos városnézéssel és szabadprogrammal vezetheted le Villach ragyogó belvárosában.

 Hütte

 

Egyénileg ajánlott programok 

Tégy egy gyalogos túrát a Faaker See körül!

 

Kellemes élményben lesz részed, ha teszel egy kiadós sétát a teljesen karbantartott, sík sétaúton a friss, tiszta levegőn. Ha a part vonalán haladsz, 9 km-re számíts. Utad kis településeken és csodás nyílt területeken keresztül vezet majd. 

 

Próbáld ki a Nature Active Parkot!

 

A Nature Active Park sport és szórakozási lehetőséget kínál bármely korosztály számára a Faaker See mentén. Itt 20 állomást járhatsz be, ha szeretnéd kipróbálni az erődet, állóképességedet és ügyességedet. A kiindulópont 300 m-re van a szálláshelyünktől, szemben az Anderwald Campinggel. Egy rövid, belépő jellegű felmérés után mindenki összeállíthatja magának akár 1-2 hétre is a változatos, egyéni fitness programját. A különböző színkódok jelzik az egyes gyakorlattípusokat. Bővebben itt járhatsz utána a lehetőségeknek.

 

NAture Active Park

 

Gyalogtúra a Táborhegyen

 

A Naturel Hotel Dorf Seeleitn, azaz szálláshelyünk bejáratától 3/4 órás túra alatt juthatsz fel a gyönyörű Táborhegy 725 m magas csúcsára. Olyan kilátóhely vár rád, amely megéri a fáradságot: Faaker See és a környező hegyek tárulnak a szemed elé. Érdemes belevágnod, mert a turista út végig kocsi úton halad felfelé, és teljesítése nem jár különösebb nehézséggel.

 Taborhöhe

 

Ha lelki szemeiddel elvesztél a hófödte hegycsúcsok méltóságteljes látványában és azon tűnődsz, hová is raktad a téli zoknikat, már te is rájöttél, hogy többre vágysz annál, mintsem hogy bezárkózz a hideg elől az otthonod melegébe. Téged sem tántorít el a téli időjárás? Akkor szavazz bizalmat egy gyönyörű régió lélegzetelállító helyszíneinek, és jutalmazd meg a szervezetedet friss osztrák levegővel és kiadós mozgással! Gondolj a hasadra is: gőzgombóc nélkül átvészelni a telet? Na ugye. Várjuk a jelentkezésed!