Olymposzi Riviéra blog - Nei Pori, a modern paradicsom

A turizmus fejlődésének utat engedve az utóbbi évtizedekben Görögországban is számos új üdülőfalu létesült. Ezek egyike Nei Pori, mely hosszú, lassan mélyülő strandjával, jobbnál jobb éttermeivel és exkluzív bárjaival hamar az európai turisták kedvelt célpontjává vált. Gyertek, mártózzatok meg a friss tengerparti hangulatban!


A település szerkezete nem mutat sok bonyolult vonást - két főutca, párhuzamosan a tengerparttal, köztük apró utcák az apartmanok, éttermek és boltok számára. A parti sétány egészen a szomszédos üdülővároskáig, Platamonas-ig vezet, ám a lustábbak kisvonatot is igénybe vehetnek, ha átruccanni támad kedvük. Bevalljuk, mi egyik lehetőséggel sem éltünk, a sok, hőségben hívogató beach bár közt ugyanis nehéz messzire jutni.


Nei Pori

Nei Pori

A település szemmel láthatólag közkedvelt a fiatal családok körében, talán a hosszú, homokos, lassan mélyülő strand miatt is, ahol a gyerekekre sem kell pórázt kötni. A parton tett sétánk során egyébként gigantikus ugrálóvárat és trambulint is leltünk; őszinte irigységgel bámultuk a siserehadat.

 

Nei Pori
A település az Olymposzi Riviéra részét képezi: nem mindennapi hangulatot teremt a monumentális hegység felett lenyugvó nap látványa, miközben a strandon kinyújtózva, vagy valamelyik parti bárban ücsörögve egy hideg koktélt kortyolgatunk.


Nei Pori

Ha már koktél, be kell számolnunk az első esténken felfedezett Paradise bárról is. A tipikus beach-hangulatot árasztó hely két terasza közül mi a sétányhoz közelebb esőt választottuk, de kiülhet az ember közvetlenül a partra is. Hölgyvendégek számára motiváló lehet az olykor napszemüveg-fürdőnadrág formaruhában szaladgáló ifjú pincérfiúk látványa, ám nem csak ezért érdemes betérni: a vibráló színű, jeges koktélok gyorsan lenyűgözik az embert, és a szokásos nyáresti gyorsmenük sem okoznak csalódást. Már ekkor láttuk: Nei Porit megszokni nem, csak itthagyni lesz nehéz.

 

Paradise Beach Bar

 

Paradise Beach Bar